U sredu 6. jula 2022. h.g. / 7. zu-l-hidždže 1443. h.g. pred hafizom Tahsinom Tosunom, muftijom beogradskim – Mustafom ef. Jusufspahićem, direktorom Beogradske islamske srednje medrese i glavnim imamom Bajrakli džamije – Ramadanom ef. Mehmedijem, kao i glavnim imamom Medžlisa IZ-e Zemun – Eminom ef. Zejnulahijem, poslednje ajete Kur’ana Časnog napamet je proučila Mirjeta Ljimani iz Beograda (Zemun polje), maturantkinja Beogradske islamske srednje medrese.

Kako je kazao muftija beogradski, nakon više od 200 godina Beograd dobija svoje hafize. Prva je Mirjeta, a uz Allahovu dozvolu, uskoro bi to trebalo da postane i Džemila Gaši, još jedna maturantkinja BISM-e.

Prošlo je više od 20 godina kako je formirana Beogradska islamska srednja medresa, i jedna od zamisli njenog osnivača, rahmetli Hamdije ef. Jusufspahića, jeste da uz Fakultet islamskih nauka, ova obrazovna ustanova bude odgajatelj novih generacija muslimana koji će biti čuvari svoje vere i koji će biti od koristi celokupnom društvu.

Ovom svakako istorijskom trenutku, prisustvovali su i članovi porodice naše hafize, prijateljice i njene profesorke.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *