U utorak, 13. septembra 2022. godine, organizovan je susret ambasadora arapskih država u Beogadu kojoj je prisustvovao, ispred Rijaseta IZS, naibu-reis muftija Nedžmedin ef. Saćipi.
U prijatnom razgovoru, ambasadori su pokazali posebno interesovanje za stanje muslimana i njihov život u Preševu i Bujanovcu. Naibu-reis je kazao kako muslimani u tom delu Srbije imaju sve što je im je potrebno, kao i svi drugi građani Republke Srbije.
Kako je rekao naibu-reis Saćipi, država Srbija je pokazala razumevanje za potrebe svih verujućih ljudi, pa samim tim i za muslimane Preševa i Bujanovca, te je i ove godine zaposlen dovoljan broj veroučitelja islamske veronauke iz Rijaseta, čime je država, kako je istakao, osim što je ispunila svoju obavezu prema deci koja žele da pohađaju islamsku versku nastavu, pomogla i veroučitelje omogućivši im da zarade svoje plate ali i da dobiju socijalno i zdravstveno osiguranje.
Naibu-reis je iskoristio prijateljsku večeru kako bi osnažio odnose sa pojedinim ambasadorima ali i započeo kontakte sa ambasadorima koje do tada nije upoznao.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *