Danas je u zgradi Muftijstva beogradskog u Beogradu gđa Azra Jusufspahić, supruga muftije beogradskog, organizovala prijem supruga ambasadora 13 islamskih zemalja u Beogradu. Okupljanju su prisustvovale i muftinica hadži Nebila Jusufspahić, profesorka medrese, mr Muna Jusufspahić, gđa Zijada Veli, službenica IZS i supruga muftije mačvansko – podrinjskog i dr Jasna Gazikalović, specijalista neuropsihijatrije i vlasnica ”Gemma” klinike u Beogradu. 
Poštovane gošće su obišle Bajrakli džamiju kao i sve sadržaje koje je Muftijstvo svih ovih godina izgrađivalo i razvijalo.

Pored obilaska Bajrakli džamije, gošće su obišle Beogradsku Islamsku srednju medresu, savetovalište za muslimanke i butik ”Halal Atelje”, biblioteku Muftijstva, radio ”Glas Muslimana Srbije”, kao i Halal agenciju Srbije, gde su imale prilike da se upoznaju sa velikim brojem aktivnosti Muftijstva. 

Kako je navedeno, u srdačnom razgovoru gošće su se upoznale i sa muftinicom hadži Nebilom Jusufspahić. S obzirom na to da je Nebila jedna od svedokinja koja svedoči veliku borbu na putu osnivanja Islamske zajednice, uvažene dame je upravo ona informisala o istorijatu iste, kao i o svim neprilikama i nepogodama koje su pogađale zajednicu od njenog samog formiranja. Takođe su se upoznale i sa aktivnostima ženskog islamskog udruženja “Aktiv žena”, na čelu sa mr Munom Jusufspahić. 

Ugovorena je dalja saradnja na budućim projektima našeg muftijstva, a posebno za vreme meseca Ramazana, uz Allahovu pomoć.

                

 

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *