4.2.2023.
Skrivajući se iza šerijata i pozivajući se na kur'anske ajete, mnogi nosioci verskih dužnosti, sa ahmedijom na glavama, uspeli su da obmanu skoro svaku mu'minsku dušu. Zaista, nema iskrenog muslimana koji ne želi pravdu, istinu i jedinstvo muslimana. Baš kao što je rekao četvrti pravedni halifa, Ali radijAllahu anhu: ,,Ovo su reči haka – istine kojima se hoće batil – neistina” u vreme velike fitne i musibeta koji je tada zahvatio mislimane, kao odgovor na citiranje kur'ana od strane prvih fitnedžija u islamu.
Da bi čovek bio pravedan, te da bi se doneo sud o nečemu ili nekome, moraju se uzeti svi argumenti, saslušati se sve strane, proveriti sve činjenice. Bez emocija, bez subjektivnog osećaja, bez sleđenja strasti. Tome nas islam uči.
Zbog obimnog materijala i tekstova koje retko ko ima vremena da čita, GMS će parcijalno objavljivati sva dokumenta, sve odluke organa Islamske zajednice Srbije koja će hronološki obelodaniti dešavanja u IZS u poslednje četiri godine.
Pre nego što počnemo, zarad smirivanja tenzija i direktnog odgovora na optužbe da je zlonamerno plasirana vest o vanrednom stanju u Mešihatu IZ-e Sandžaka, još jednom objavljujemo Uverenje koje je izdalo Ministarstvo pravde, a kojim Senad Halitović više nije predsednik Mešihata IZ-e Sandžaka i muftija sandžački, kao što ni Muhamed Demirović više nije zamenik muftije – jer nema koga da menja. To znači da su se lažno predstavljali u javnosti, na sastancima sa ambasadorima, te pokušali da se predstave pred državnim organima.
Sa druge strane, Sead Nasufović koji je, istim Uverenjem, preuzeo ingerencije predsednika Mešihata IZ-e Sandžaka nikoga iz tog istog mešihata nije o tome obavestio.
Svako ko je objektivan uzme za shodno da oceni da li je Mešihat IZ-e Sandžaka, od 21.2.2022, u vanrednom stanju ili nije.
Stranica GMS Radija – Glas muslimana Srbije, obećava svojim pratiocima da će i dalje objavljivati istinu i samo istinu – odluke, obaveštenja, zvanične stavove Islamske zajednice Srbije, kao i dokumenta zvaničnih organa naše države koji se tiču muslimana Srbije i Islamske zajednice Srbije.
Nastaviće se…
No hay ninguna descripción de la foto disponible.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *