Beograd, Bajrakli džamija, 15.3.2023.
U Beogradu je sinoć održana predramazanska sednica Mešihata srbijanskog, u proširenom sastavu, kojom je predsedavao muftija Mustafa ef. Jusufspahić, v.d. predsednika Mešihata srbijanskog. Zbog velikog broja prisutnih sednica je morala biti održana u prijemnom salonu upravne zgrade IZS. Planirano je da se naredna sednica održi u svečanoj sali Hamd, kako bi bilo omugućeno svim predstavnicima medžlisa i džemata Mešihata srbijanskog da prisustvuju sednici.
Borski imam, Nazim ef. Demiri, je otvorio sednicu učenjem Kur'ana.
Na sednici se govorilo o ramazanskim aktivnostima, utvrđivanju visine sadekatu-l-fitra, kao i međusobnim posetama i obilascima džemata Mešihata srbijanskog.
Mesec Ramazan počinje 23. marta, a nakon izlaganja prisutnih i različitih pogleda na visinu sadekatu-l-fitra, usled ekonomske situacije i različitih životnih troškova u gradovima Srbije, dogovoreno je da će konačnu odluku doneti muftija sa svojim pomoćnicima u saradnji sa Vakufskom direkcijom, a o kojoj će džemati biti obavešteni.
Što se tiče verskog života tokom meseca Ramazana, imami su izneli program koji će sprovesti kao i plan realizacije podele pomoći i organizovanih iftara za najugroženije.
Sednica je protekla u bratskoj i srdačnoj atmosferi, elhamduliLLah.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *