Beograd, 5.6.2023.
Gradonačelnica Dragana Sotirovski ugostila je muftiju niškog, Emina ef. Zejnulahija. Povod susreta je bio vezan za muslimane u Nišu i nove aktivnosti muftijstva od trenutka kada je muftija Zejnulahi nedavno postavljen. Sa obe strane postoji volja da se unapredi saradnja Islamske zajednice srbije sa gradom Niš.
Muftija niški, Emin ef. Zejnulahu, predvodio je džuma-namaz u niškoj džamiji, a nakon akšam-namaza je vodio dugi razgovor sa džematlijama. Cilj razgovora je bio unapređenje rada džemata i usaglašavanja rada odbora sa džematom, kao i poboljšanje položaja muslimana u gradu Nišu.
Sutradan je muftija prisustvovao akademiji povodom slave grada Niša na koju ga je pozvala gradonačelnica. Tom prilikom muftija se upoznao sa vladikom Niške parohije i katoličkim sveštenikom te je nastavio priljateljski razgovor sa njima u znaku verske tolerancije i međureligijskog dijaloga, potvrđujući da smo svi isti, pijemo iste vode, dišemo isti vazduh i delimo istu sudbinu.
Muftija niški je posetio i Leskovac, te je obavio nekoliko razgovora u cilju organizacije sastanaka sa odborom Leskovca radi centralizacije administracije i uključivanja svih odbora iz niškog područja vakufske direkcije.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *