Beograd, Bajrakli džamija, 30.6.2023.

Muftija Mustafa ef. Jusufspahić prošlog petka je za vreme hutbe govorio o iskušenjima koja vernici doživljavaju. Dunjalučki život je svakodnevna borba, a kako bismo položili test koji nam je Uzvišeni dao, potrebno je da se ugledamo na Njegove poslanike koji su imali velike neugodnosti u svojim životima.

,,Zar ti nismo tvoje grudi prostranim učinili” – pre objave ovog ajeta i sure ,,Al-Inshirah” Muhammed s.a.v.s. je bio u stanju zabrinutosti, teskobe i uznemirenosti. Allah mu je učinio srce čistim kako bi bilo spremno da primi Uputu, iman i spoznaju Istine. U istoj suri Allah kaže i ohrabruje ljude: ,,Zaista, s mukom dolazi i olakšanje. Zaista, s mukom je i slast.”

Muftija iznosi da često kada odradimo nešto u ime Allaha i postupamo pravedno, por kur'anu i sunnetu, može da se dogodi da steknemo mnogo neprijatelja, te da se osetimo usamljenima, ali da takvima Allah daje podršku. Molimo Allaha dž.š. da nam pomogne da izdržimo sva iskušenja i da nam za nagradu odredi olakšanje i Džennet-ul-firdeus. AMIN

 

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *