Beograd, 11.8.2023.
U petak 11.8. na džuma namazu u Bajrakli džamiji, beogradski muftija Mustafa ef. Jusufspahić je dočekao vernike i nenajavljene goste izvanrednom hutbom po sadržaju i načinu izlaganja. Svi prisutni su razumeli hutbu jer muftijine hutbe su obično na više jezika i na internacionalnom nivou.
Nakon završetka hutbe u nenajavljenoj poseti džamiji, muftija Mustafa je, u salonu kraj Bajrakli džamije, primio Njegovu Ekselenciju gospodina Mehmet Kemal Bozaja, zamenika Ministra spoljnih poslova Republike Turske i Direktora odeljenja za pitanja odnosa sa Evropskom Unijom. Delegaciju koju je predvodio sačinjavali su aktuelni ambasador Republike Turske, Njegova Ekselencija, gospodin Hami Aksoj, Doc. Dr gospodin Selim Argun, zamenik Predsednika Dijanet službe za verska pitanja Republike Turske i ostali visoki zvaničnici ove prijateljske države.
Između ostalog, razgovarali su o stanju muslimana Srbije. Beogradski muftija je izrazio svoje zadovoljstvo ovom iznenadnom posetom i izrazio spremnost naše zajednice za saradnju, a kao i uvek u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Ustavom Islamske zajednice Srbije. Takav stav je iznet i prilikom nedavne posete egipatskog Muftije sa delegacijom.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *