Beograd, 29.10.2023.
Predsednik Sabora Islamske Zajednice Srbije, Muhamed ef. Jusufspahić, gostovao je u emisiji na televiziji ,,Pink” u studiju gde je i sam formirao emisiju za dijalog između pripadnika tri monoteističke religije – judaizma, hrišćanstva i islama. Koncept emisije bio je temeljen na uspostavljanju dijaloga između stalnih govornika, bez moderatora. Emisija je bila prikazivana jedanput nedeljno, a slušaoci su imali priliku da čuju korisne misli verskih učenjaka, ali i da osete pozitivnu i toplu energiju i povezanost između ove tri religije. To je poziv koji su nasledila deca starog muftije i njegove supruge, rahmetli Hamdije ef. Jusufspahića i Nebile Husni el Hawari, a koji su srdačnim i mirnim tonom svakodnevno uspostavljali mir i koje su poštivali kako muslimani, tako i nemuslimani.
Međutim, na sledećem video snimku se primećuje oštar stav Muhammeda ef. Jusufspahića, kao i uznemirenost zbog svih dešavanja i velike nepravde koja se dešava na Bliskom istoku, te kada mu je druga strana zatražila nekoliko puta da osudi krivca i odredi stranu – on je na sav glas pozivao na zaustavljanje nepravde i neljudskog ponašanja, odnosno na sve ono što bi poželeo svaki častan, razumom obdaren čovek, bez obzira na izbor veroispovesti.
https://fb.watch/pemqxxYwxW/ – klikom na ovaj link možete pristupiti kratkom isečku na kom muftija Jusufspahić osuđuje nepravdu.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *