Beograd, 15.12.2023.

Gost emisije podkasta ,,Kompas” bio je Mustafa ef. Jusufspahić, muftija beogradske Islamske zajednice Srbije, glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor Halal agencije Srbije. Tema podkasta – Mladi se okreću veri.

Voditelji podkasta postavljali su muftiji razna verska pitanja poput sledećih:

,,Šta je za Vas vera, i koliko vere ima danas među mladim ljudima? Suočeni sa trendom bezbožništva koji nam se nameće kao stil i način života, kako da sačuvamo dušu i porodicu? Koliko su naši životi okrenuti ka ovom prolaznom dok zanemarujemo večnost? Zašto ljudi vekovima zloupotrebljavaju veru zarad ideologije, politike i podela, i kako sačuvati veru od manipulacija? Kako je Hajrudin Redžović postao diskretni heroj cele nacije ponudivši bubreg Boriši Simaniću i koliko nas ovakvi gestovi još više vezuju jedne za druge? Koliko može vera u vreme društvenih mreža da ostane atraktivna mladim ljudima, i kakav da bude naš odnos preme savremenom svetu digitalizacije? Pravoslavni vernici čuvaju muslimane tokom verskog obreda u Palestini, zatim oni njih čuvaju tokom sahrane, zatim u Egiptu i Siriji kada brane jedni druge, primjer multietičnog sklada jeste i Rusija, kada će doći taj mir među nas? Zašto Partizan i da li svi u porodici navijate za Partizan? Kako sačuvati sebe, šta nam mora biti duhovni i životni Kompas u ovom uzburkanom moru životnih prilika i neprilika kojim smo izloženi?”

Muftija se potrudio da mladim radoznalim umovima pojasni svoje stavove i pruži potpuni odgovor na svako postavljeno pitanje.

 

 

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *