Beograd, 8.4.2024.

Muftija Jusufspahić izabran u Vrhovni Odbor za Fikh pri Rabiti – Liga islamskog sveta.

Muftija Beograda i Vojni Muftija Vojske Srbije, mr. Mustafa ef. Jusufspahić, dobio je poziv od generalnog sekretara Lige islamskog sveta (Rabite), šejha Muhameda El-Ise, za učešće na 46. redovnoj sjednici. Na ovoj sednici, muftija Jusufspahić će biti zvanično izabran za člana Vrhovnog Odbora za Fikh, najprestižnije islamske organizacije na svetu.

VELIKO PRIZNANJE: Muftija Jusufspahić među 60 najuglednijih islamskih učenjaka - saznajte više!

Uloga i sastav Vrhovnog Odbora za Fikh

Vrhovni Odbor za Fikh čini 60 članova, uglednih islamskih učenjaka, koji predstavljaju muslimanske narode i manjine širom sveta. Uslov za članstvo u ovoj organizaciji je da kandidati budu istaknuti islamski učenjaci, čije su lične i institucionalne aktivnosti doprinele afirmaciji univerzalnih ljudskih vrednosti, posebno vere i podizanju verske svesti na prostoru na kojem deluju.

Priznanje za Muftiju Jusufspahića

Muftija Jusufspahić je dobio ovo veliko priznanje za svoj rad i doprinos univerzalnim ljudskim vrednostima i verskoj svesti. Njegovo izbor u Vrhovni Odbor za Fikh predstavlja važan korak za islamsku zajednicu u Srbiji i regionu.

Ovo priznanje je takođe od velikog značaja za islamsku zajednicu u Srbiji, jer će Muftija Jusufspahić imati priliku da direktno doprinosi donošenju odluka od globalnog značaja za muslimane širom sveta.

Čestitke za Muftiju Jusufspahića

Islamska zajednica u Srbiji čestita Muftiji Jusufspahiću na ovom značajnom priznanju i izboru u Vrhovni Odbor za Fikh pri Rabiti – Ligi islamskog sveta. Njegov doprinos univerzalnim vrednostima i verskoj svesti je prepoznat na najvišem nivou, što predstavlja veliko priznanje za celokupnu islamsku zajednicu u Srbiji.

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *