Beograd, 10.4.2024.

Prvog dana ramazanskog Bajrama, 10. aprila 2024. godine, bajram-namaz klanjao se u beogradskoj Bajrakli džamiji 45 minuta nakon izlaska sunca, a završen je oko 7.30h. Predsednik Vrhovnog sabora, Muhamed Hamdija ef. Jusufspahić, za širu publiku poručio je da je veliki broj vernika bio prisutan na jutarnjem namazu, a dodao je i to da muslimani Srbije žive i slobodno ispovedaju svoju veru, kao i da su zbog toga zahvalni svome Stvoritelja.

Prenos uživo bajram-namaza bio je emitovan na Radio televiziji Srbije, a predvodila ga je po prvi put profesorka BISM-a i islamska teološkinja, Mr Muna Jusufspahić.

Poruka beogradskog muftije, Mustafe ef. Jusufspahića, nakon upućenih bajramskih čestitki svim muslimanima za TV ,,Nova” bila je sledeća:

„Naša srca neće prestati Boga da spominju, Bogu da se kaju, vraćaju, od Boga samoga da tražimo. Bogu ne pridružujemo nikoga, sam Bog jeste Bog, sam on, niko drugi. Nikoga mu ne poistovećujemo, ne pridružujemo, samom njemu pripadamo. To je poruka predanosti Bogu u vere koja se zove predanost Bogu na arapskom, kako se to na arapskom kaže islam – Bogu predanost, samom Bogu predanost“.

Muna Jusufspahic on X: "Budite optimisti "Šejtan vas plaši neimaštinom i navraća vas da budete škrti, a Allah vam obećava oprost i nagradu Svoju; Allah je neizmerno dobar i zna sve." (El-Bekara

Mustafa Jusufspahić o Srbima i Kosovu

Muhamed Jusufspahić - Wikipedia

Byadmin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *